Ensamvargar och flockdjur inspirerar varandra till ny träning

Helt plötsligt finner du dig själv i ett fack. Du vet kanske inte riktigt hur du hamnade där, du började bara träna och så ledde liksom det ena till det andra. Och nu vet du precis på vilket sätt du vill träna. Varför krångla till det och ändra ett vinnande koncept? Jo, för att upptäcka något nytt. För att i det okända finns en lärdom. En ny känsla. Tänk om du fortfarande inte hittat ditt roligaste sätt att träna.

Är du ensamvargen som tar gymrundan tillsammans med dina tre kompisar: träningsprogram, vattenflaska och dina egna tankar? Eller har du några vikter i källaren som tillsammans med den sporadiska löprundan är din träning? Då kommer här en utmaning till dig: Gruppträning.

Fem bästa anledningarna till att gå på gruppträningspass:

 1. Känner du dig oinspirerad och opepp? Bara du orkar ta dig till passet så löser sig resten. Din ledare har koll på läget och står för initiativen, du behöver bara åka med.
 2. Du får känna kraften av att röra sig tillsammans i grupp, vi peppar och ger energi till varandra.
 3. Kanske har du en typ av träning du skulle vilja, eller till och med behöva, göra men som inte blir av. Hur ofta tränar du din rörlighet till exempel? Satsa på att göra det i grupp så går det av bara farten.
 4. Du får ett välförberett och genomarbetat upplägg, vilket ger dig inspiration i övningar och upplägg som du sedan kan ta med tillbaka till din andra träning.
 5. Samtidigt som du tränar får du lyssna på skön musik. Kanske får du med dig ett par nya låtar till helgens playlist?


Är du flockdjuret som kan avboka ett pass för att det verkar vara för få som kommer? Eller är du beroende av känslan av enighet som uppstår när alla i salen gör samma rörelse i samma takt med samma känsla och uttryck? Då kommer här en utmaning till dig: Individuell träning (hemma, ute eller i gymmet)

Fem bästa anledningarna till att träna individuellt:

 1. Du kan träna specifikt, precis det du vill och behöver. Individuell träning är spot on för just dig och dina behov.
 2. Tillgängligheten. Du tränar då det passar dig. Så länge eller kort som passar dig.
 3. Möjligheterna till variation är oändliga. Det finns massor av olika sätt att träna på. Kör en ny kreativ komposition varje träningstillfälle.
 4. Du kan utmana dig själv på helt andra sätt. Till exempel belasta rejält tungt med få reps i styrketräningen eller köra en ordentlig långdistanslöpning i flera timmar.
 5. Det är helt upp till dig när du tar paus för att lägga upp en träningsbild eller bara chilla lite.

 

Oavsett om det är gruppträning eller individuell träning som är din nya utmaning är det du som väljer hur social eller inte social träningen blir. På ett gruppträningspass är du en i gänget samtidigt som det är helt okej att vara för sig själv. Inom den individuella träningen är det inga andra som stör vilket ger oss goda chanser till skön egentid, om det inte är så att du är sugen på umgänge, då finns det alltid någon känd, halvkänd eller okänd att pladdra med. Du väljer.

Nya upplevelser ger dig nya lärdomar. Nya känslor och nya perspektiv. På Friskis&Svettis har vi träningen du vet att du gillar. Vi har också träningen du inte vet att du gillar. Inte vet än i alla fall.

 

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Under dessa tider har vi bemannad barnpassning:

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  samt måndagar 09.00-11.00 fram till och med vecka 50.

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter