Frågor, svar och ännu mer frågor…

Med många tusen medlemmar finns det många frågor för oss att besvara. Vi hoppas du ska hitta svar på många av dina frågor här på hemsidan.


Vad kostar ett träningskort?

Som ideell idrottsförening kan vi erbjuda fördelaktiga kortpriser. Priset varierar beroende på vilket slags kort du vill ha. Du hittar aktuella priser här >>

Kan jag betala kortet med autogiro?

Ja visst. Du kan betala för din träning månadsvis. Smidigt, enkelt och flexibelt! Du behöver inte tänka på att förnya ditt kort, allt sker automatiskt, däremot behöver du aktivt säga upp ditt kort om du vill att det ska avslutas. Mer info här >>

Hur säger jag upp mitt autogiro?

Du behöver inkomma med skriftlig uppsägning antingen via mejl  eller via blankett du kan be om i receptionen. Ange ditt personnummer och namn och att du vill säga upp ditt autogiroavtal. Uppsägning kan endast göras av avtalstecknaren.

Kan jag frysa mitt träningskort?

Ja, om du fått en skada som hindrar träning. Då fryser vi ditt träningskort mot uppvisande av läkarintyg, vilket vi även kan göra retroaktivt. Frysningen gäller som längst ett år från frysningens datum. Du meddelar receptionen när du vill komma igång igen med din träning. Du kan inte frysa ditt kort p.g.a. semester eller resa.

Varför dras autogiroavgiften fast mitt kort är fryst?

Så länge du fryser kortet inom bindningstiden 12 eller 6 månader görs den avtalade dragningen. När kortet sedan öppnas upp kommer slutdatumet flyttas fram och du kompenseras med uteblivna dragningar.

Jag har autogiro kan inte logga in/boka via nätet, vad är det för fel?

 • Om du köpt autogiro via nätet behöver du fylla i ett medgivande i receptionen så vi kan koppla dragningen till ditt konto.
 • Saknar täckning på kontot datumet för dragningen (och de tre efterföljande försöken) spärras ditt kort. Du kan då betala direkt i vår kassa så låses kortet upp igen.
 • En del konton tillåter inte autogirokopplingar, kolla om du fått meddelande från din bank.
 • När du byter bank behöver du flytta med dina medgivanden så vi kan fortsätta dra avgiften. Du behöver inte meddela oss nytt kontonummer.
 • Du har av misstag raderat medgivandet tillhörande Weda Motion AB, som är Friskis&Svettis Södertäljes dotterbolag och som hanterar kortavgifterna.

Varför dras det pengar fast jag sagt upp kortet?

 • Avgift dras för hela bindningsperioden vilken kan vara längre än en månad.
 • Din skriftliga uppsägning har inte kommit in/blivit registrerad.

Kan jag lämna tillbaks mitt kort om jag ångrar mig?

Du har en veckas ångerrätt på ditt träningskortköp. Vi återbetalar summan för träningskortet med avdrag för de träningstillfällen du haft under den veckan (125/80kr). Erlagd avgift för medlemskap återbetalas ej, återköpsregeln gäller endast avgiften för träningskortet.

Kan jag överlåta mitt kort till någon annan?

Det går att överlåta träningstid på alla förbetalda träningskort, men inte medlemskapet (200 kr/år). Autogiro går inte att överlåt (dock går det bra om du ska vara kvar som betalare men låta någon annan nyttja kortet). Överlåtelseavgift på 100 kr tillkommer, och är den nya nyttjaren inte medlem behöver medlemsavgift erläggas.

Får jag provträna gratis en gång innan jag bestämmer mig för att köpa kort?

Du kan köpa en engångsbiljett om du vill provträna. Väljer du att köpa ett 12-, 6- el. 1-månadskort, inom en vecka från provtillfället drar vi av priset motsvarande en engångsbiljett mot uppvisande av kvitto.

Jag har tappat bort mitt kort. Hur gör jag för att få ett nytt?

Kontakta vår reception så hjälper vi dig. Har du tappat bort kortet kan du få ett nytt mot en administrationsavgift på 75 kr.

Kan jag använda mitt träningskort från Södertäljeföreningen i andra F&S-föreningar?

Ditt träningskort gäller enbart för träning i den förening där du köpt kortet. Dock finns det möjlighet att köpa ett träningskort som gäller i Södertälje och ytterligare en förening inom stor-Stockholm. Mer info här. Du som har ett aktivt träningskort i Södertäljeföreningen kan också träna i andra F&S-föreningar och lösa engångsbiljett för 50 kr.

Finns det ett rikstäckande träningskort?

I dagsläget finns inte något rikstäckande träningskort för alla Friskis&Svettis-föreningar.

Vem äger Friskis&Svettis?

Friskis&Svettis är inte ett vinstdrivande företag utan en ideell idrottsförening, vilket innebär att det är medlemmarna som ”äger föreningen”. De intäkter och eventuella överskott som föreningen gör under ett verksamhetsår går tillbaka till medlemmarna i form av exempelvis utbildning av ledare och instruktörer samt förbättrade träningsmöjligheter i form av nya träningsredskap och underhåll av anläggningar.

Har ni barnpassning?

Ja, vi erbjuder barnpassning flera gånger/vecka. Från 2017 har vi rutinen att göra utdrag i straffregistret på funktionärer som tar uppdrag inom vår barnverksamhet  Mer info här >>

Har ni Hjärtstartare i era lokaler?

Ja, det har vi. Alla funktionärer erbjuds och uppmuntras dessutom att gå de HLR-kurser föreningen anordnar.

Vill du ställa en fråga?

Maila oss den på info@sodertalje.friskissvettis.se

 

 

 

nyhet_forslagslada

 • Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Vi har två tillfällen under veckan då vi har bemannad barnpassning.

  Bemannad barnpassning:

  Torsdagar jämna veckor kl. 17.00 – 20.00
  Lördagar kl. 10.00 – 13.00

facebook twitter