Frågor, svar och ännu mer frågor…

Med många tusen medlemmar finns det många frågor för oss att besvara. Vi hoppas du ska hitta svar på många av dina frågor här på hemsidan.


Vad kostar ett träningskort?

Som ideell idrottsförening kan vi erbjuda fördelaktiga kortpriser. Priset varierar beroende på vilket slags kort du vill ha. Du hittar aktuella priser här >>

Kan jag betala kortet med autogiro?

Ja visst. Du kan betala för din träning månadsvis. Smidigt, enkelt och flexibelt! Du behöver inte tänka på att förnya ditt kort, allt sker automatiskt, däremot behöver du aktivt säga upp ditt kort om du vill att det ska avslutas. Mer info här >>

Hur säger jag upp mitt autogiro?

För att säga upp ditt autogiro behöver du kontakta oss. Ange ditt personnummer och namn och att du vill säga upp ditt autogiroavtal. Vi ser gärna att din uppsägning lämnas in skriftligt, via mejl  eller via blankett du kan be om i receptionen. Uppsägning kan endast göras av avtalstecknaren.

Kan jag frysa mitt träningskort?

Ja, du kan frysa ditt träningskort om du uppfyller någon av dessa kriterier: Du ska arbeta eller studera på annan ort, har en skada/sjukdom, är gravid/precis fött barn. Det går också att frysa träningskortet av annat skäl, men då mot en administrationsavgift på 150 kronor. Läs mer om hur du går tillväga för att frysa ditt träningskort här >>

Varför dras autogiroavgiften fast mitt kort är fryst?

Så länge du fryser kortet inom bindningstiden 12 eller 6 månader görs den avtalade dragningen. När kortet sedan öppnas upp kommer slutdatumet flyttas fram och du kompenseras med uteblivna dragningar.

Jag har autogiro kan inte logga in/boka via nätet, vad är det för fel?

 • Om du köpt autogiro via nätet behöver du fylla i ett medgivande i receptionen så vi kan koppla dragningen till ditt konto.
 • Saknar täckning på kontot datumet för dragningen (och de tre efterföljande försöken) spärras ditt kort. Du kan då betala direkt i vår kassa så låses kortet upp igen.
 • En del konton tillåter inte autogirokopplingar, kolla om du fått meddelande från din bank.
 • När du byter bank behöver du flytta med dina medgivanden så vi kan fortsätta dra avgiften. Du behöver inte meddela oss nytt kontonummer.
 • Du har av misstag raderat medgivandet tillhörande Weda Motion AB, som är Friskis&Svettis Södertäljes dotterbolag och som hanterar kortavgifterna.

Varför dras det pengar fast jag sagt upp kortet?

 • Avgift dras för hela bindningsperioden vilken kan vara längre än en månad.
 • Din skriftliga uppsägning har inte kommit in/blivit registrerad.

Kan jag lämna tillbaks mitt kort om jag ångrar mig?

Du har en veckas ångerrätt på ditt träningskortköp. Vi återbetalar summan för träningskortet med avdrag för de träningstillfällen du haft under den veckan (125/80kr). Erlagd avgift för medlemskap återbetalas ej, återköpsregeln gäller endast avgiften för träningskortet.

Kan jag överlåta mitt kort till någon annan?

Det går att överlåta träningstid på alla förbetalda träningskort, Träningskortet kan mot en avgift på 100:- överlåtas till annan medlem. Vad gäller autogiro kan du överlåta träningskortet, men inte ändra betalare. Överlåtelseavgift på 100 kr tillkommer, och är den nya nyttjaren inte medlem behöver medlemsavgift erläggas. Medlemskap kan inte överlåtas.

Får jag provträna gratis en gång innan jag bestämmer mig för att köpa kort?

Du kan köpa en engångsbiljett om du vill provträna. Väljer du att köpa ett 12-, 6- el. 1-månadskort, inom en vecka från provtillfället drar vi av priset motsvarande en engångsbiljett mot uppvisande av kvitto.

Jag har tappat bort mitt kort. Hur gör jag för att få ett nytt?

Kontakta vår reception så hjälper vi dig. Har du tappat bort kortet kan du få ett nytt mot en administrationsavgift på 75 kr.

Kan jag använda mitt träningskort från Södertäljeföreningen i andra F&S-föreningar?

Ditt träningskort gäller enbart för träning i den förening där du köpt kortet. Dock finns det möjlighet att köpa ett träningskort som gäller i Södertälje och ytterligare en förening inom stor-Stockholm. Mer info här. Du som har ett aktivt träningskort i Södertäljeföreningen kan också träna i andra F&S-föreningar och lösa engångsbiljett för 50 kr.

Finns det ett rikstäckande träningskort?

I dagsläget finns inte något rikstäckande träningskort för alla Friskis&Svettis-föreningar.

Vem äger Friskis&Svettis?

Friskis&Svettis är inte ett vinstdrivande företag utan en ideell idrottsförening, vilket innebär att det är medlemmarna som ”äger föreningen”. De intäkter och eventuella överskott som föreningen gör under ett verksamhetsår går tillbaka till medlemmarna i form av exempelvis utbildning av ledare och instruktörer samt förbättrade träningsmöjligheter i form av nya träningsredskap och underhåll av anläggningar.

Har ni barnpassning?

Ja, vi erbjuder barnpassning flera gånger/vecka. Från 2017 har vi rutinen att göra utdrag i straffregistret på funktionärer som tar uppdrag inom vår barnverksamhet  Mer info här >>

Har ni Hjärtstartare i era lokaler?

Ja, det har vi. Alla funktionärer erbjuds och uppmuntras dessutom att gå de HLR-kurser föreningen anordnar.

Vill du ställa en fråga?

Maila oss den på info@sodertalje.friskissvettis.se

 

 

 

nyhet_forslagslada

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Under dessa tider har vi bemannad barnpassning:

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  samt måndagar 09.00-11.00 fram till och med vecka 50.

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter