Styrelsen


Friskis&Svettis Södertälje är en ideell förening och som andra idrottsföreningar har vi en styrelse. Styrelsen väljs av årsmötet som föreningen håller en gång per år under våren. I styrelsen sitter duktiga och drivande personer som är engagerade i Friskis&Svettis idé, syfte och verksamhet. Att fortsätta utveckla Sveriges roligaste träningsrörelse är deras främsta mål.

Styrelsen väljs vid årsmötet och har en ordförande, 4 ledamöter och 3 suppleanter. Alla styrelseledamöter är motionärer/medlemmar som representerar medlemmarna. Styrelsen har ett övergripande ansvar för föreningens organisation, långsiktiga mål, strategi och ekonomiska förvaltning. Det operativa arbetet är till största del delegerat till verksamhetschef/VD. Här lär du känna styrelsemedlemmarna som röstades fram på föreningens årsmöte 19 april 2018.

Jonas Alwin, ordförande, 46 år

Roll på Friskis: Motionär.

Driver Fysiolabbet. I grunden utbildad kock och sommelier med många år på marknadsavdelningar inom vinindustrin. Utbildad även som leg. näringsfysiolog,
lic. Elittränare samt kost- & träningskonsult. Läser nu till läkare i funktionell medicin.

Fysiolabbet är ett holistiskt center för allt inom mat, hälsa och träning. Fysiolabbet arbetar med blodtester, idrottsmedicinska-, tränings- och hälsotester som påverkar hälsa och prestation i olika sammanhang.

Jag gillar att se klienter och uppdrag ur en holistisk synvinkel och vill gärna skapa utifrån våra förutsättningar och vårt nuläge. Jag tror på att växa genom personliga, professionella, strukturella och kreativa processer. Vi lever i en ständigt föränderlig värld där det konstanta är just förändring. Då gäller det att hänga med eller ifrågasätta om vi gör rätt. För mig är det också viktigt att hålla mig uppdaterad och att fördjupa sig i ämnen relevant för mitt yrke och min prestation. För mig innebär det att öppet riktade processer, se möjligheter istället för svårigheter, utnyttja de olika situationerna och agera samt hitta de praktiska lösningarna som kan fungera i ett större sammanhang och mål.

Min stora drivkraft är att arbeta med att förebygga ohälsa. Att mäta är att veta, det vi inte vet kan vi inte förändra och det kan skada oss.

Mina främsta styrkor och förmågor som jag bidrar med i mina uppdrag:

 1. Nyfiken, tar ansvar och har mod att våga ifrågasätta.
 2. Slutför alltid uppdrag och klientfall.
 3. Har bra helikopterperspektiv och bra på omvärldsanalyser.

Fem snabba frågor till Jonas:

 1. Vem är du som person, när du inte är på Friskis? En kunskapstörstande person som läser mycket, särskilt inom nutrition, biokemi och medicin. Är en äventyrare med resor gjorda i bl. a. i Antarktis, Arktis, Anderna, Afrika och Grönland
 1. Vad tränar du på Friskis? Vad är favoriten? Om medlemmarna ska söka upp dig, var på Friskis hittar de dig säkrast? Funktionell träning och på ett och annat pass, finns ofta på de öppna ytorna.
 1. Vad tycker Du är det bästa m Friskis Södertälje? Ytan, mångfald av människor, bra utrustning, bra pass, fräscht och uppdaterat.
 1. Vad är Dina ambitioner, utmaningar och förväntningar med styrelsearbetet inom Friskis Södertälje? Bidra med kunskap om träning. Vara delaktig i utvecklandet av träningsanläggningen. Bidra med analyser och nytänkande då jag själv utbildar mig mycket och ofta.
 1. Friskis Södertälje 2020 – hur ser Din målbild ut? En till två nya anläggningar, utökad yta på den befintliga anläggningen samt en del ny kompletterande utrustning och träningskoncept. Utökade samarbeten för företag med skräddarsydda hälsoupplägg.

Torbjörn Westerlund, ledamot, 46 år

Roll på Friskis Södertälje: Värd i repan

 

Arbetar som Area Sales Manager på Ligula Hospitality Group AB som har 32 hotell I Sverige och Danmark där bland annat  Good Morning Hotels ingår. Varit här i snart 4 år och stormtrivs på jobbet, ingen dag är den andra lik.

Att försäljning ingår i mina arbetsuppgifter ser jag som en naturlig del av mig. Jag drivs av och finner det inspirerande att få göra skillnad, göra ett avtryck och möjlighet att förvalta ett förtroende. Jag stimuleras av att möta nya människor. Som person ser jag mig själv som självgående, kreativ och pålitlig. Jag är van att arbeta i ett högt tempo där jag tar egna initiativ och fattar självständiga beslut.

Min stora drivkraft är mötet med nya människor både privat och i arbetet.

Mina främsta styrkor och förmågor som jag bidrar med i mina uppdrag:

 1. Positivitet
 2. Utålighet
 3. Knyta ihop säcken och gå vidare

Fem snabba frågor till Torbjörn:

 1. Vem är du som person, när du inte är på Friskis? En familjefar som älskar att vara med familjen, träna, resa, sommarstället i Stockholmsskärgård, restaurangbesök allt som gör livet lite roligt och innhållsfullt.
 1. Vad tränar du på Friskis? Vad är favoriten? Om medlemmarna ska söka upp dig, var på F&S hittar de dig säkrast? Framförallt  styrketräning, Medelgympa, gärna core. Löpning är nog favoriten. Tränar även varje sommar Friskis ute på landet, vi kör 10 gånger per sommar.
 1. Vad tycker Du är det bästa med Friskis Södertälje? Alla fantastiska medlemmar och alla trevliga funktionärer, möjligheterna att kunna träna i så fräscha lokaler, tillgängligheten och gemenskapen.
 1. Vad är Dina ambitioner, utmaningar och förväntningar med styrelsearbetet inom Friskis Södertälje? Att kunna vara med att påverka, förslag till förbättringar, nya möjligheter för föreningen, trevlig möten, utöka företagssamarbeten, kunna tillföra mina säljerfarenheter till föreningen.
 1. Friskis Södertälje 2020 – hur ser Din målbild ut? Fler medlemmar, bättre ekonomi, flera lokaler att kunna träna i Södertälje, Friskisresor, föredrag och andra aktiviteter på stan och i våra lokaler.

 

Marianna Wallin, ledamot, 47 år
Roll på Friskis Södertälje: motionär

Jobbar som management konsult på Acando

Acando är ett konsultbolag vars affärsidé är att tillsammans med sina uppdragsgivare skapa affärsnytta genom att förbättra och effektivisera verksamhetsprocesser, organisation och digitala lösningar

Min stora drivkraft är att driva affärs- och verksamhetsutveckling i organisationer.

 

Mina främsta styrkor och förmågor som jag bidrar till i mina uppdrag:

 1. Analytisk och strukturerad, utformar lösningar för komplexa problem
 2. Engagerad och engagerande samt bra på att ge feedback, även negativ sådan
 3. Beslutskraftig och resultatfokuserad med förmåga att se helheten och välja rätta prioriteringar

 

Fem snabba frågor till Marianna:

 1. Vem är du som person, när du inte är på Friskis? En person som älskar utmaningar, ser möjligheter före hinder och älskar att utveckla verksamheter och människor. Privat – gift och har en son som pluggar på högskola i Karlskrona. Bor i Södertälje hamn i ett fantastiskt hus som är min stora hobby. Gillar att röra på mig och förutom Friskis spelar gärna golf på Vidbynäs när vädret tillåter
 1. Vad tränar du på Friskis? Vad är favoriten? Om medlemmarna ska söka upp dig, var på F & S hittar de dig säkrast? Jag gillar mest gruppträningar, då vet jag att jag har en tid bokat och träningen blir av. De pass som jag besöker regelbundet är IW, skivstång, spinning och cirkelgym.
 1. Vad tycker Du är det bästa med Friskis Södertälje? Förutom lokaler, som jag tycker är absolut bästa i hela Södertälje, älskar jag atmosfären. Alla är lika välkomna oavsett hur du ser ut eller vad har du för kläder. Både personalen och funktionärer skapar en känsla av glädje och tillhörighet. Man vill bara komma tillbaka och träna mer.
 1. Vad är Dina ambitioner, utmaningar och förväntningar med styrelsearbetet inom Friskis Södertälje? I mitt yrke jobbar jag med olika typer av kunder och hjälper de att utveckla sina verksamheter. Oavsett bransch och storlek på organisationer finns många likheter i de utmaningar som företagen står för. Jag vill gärna bidra med min kunskap och erfarenhet till att göra Friskis till det självklara valet av en träningsanläggning i regionen och definitivt ledande bland Friskis föreningar.
 1. Friskis Södertälje 2020 – hur ser Din målbild ut? Friskis i Södertälje har en stabil ekonomi och vågar satsa för framtiden. Verksamheten har utökats med ytterligare träningslokaler och nya träningsformer. Det är fler som engagerar sig föreningen och vågar sig på att leda träningspass och bidra till träningsglädje.

 

Chatarina Strömbäck, ledamot, 44 år
Roll på Friskis Södertälje: IW-ledare & uppföljare

Jobbar som Bitr. Chefsbarnmorska på Södertälje Sjukhus AB. Sedan 2010 har jag haft en chefs unktion med utmanande, varierande och otroligt utvecklande arbetsuppgifter. För närvarande har jag rollen som flyttkoordinator då vi i maj ska flytta in i ett helt nytt sjukhus där jag är ansvarig för att organisera flytten av patienter, apparater, övrig utrustning samt nyinvesteringar och utbildningar. Detta uppdrag avslutas i slutet av juni då jag återgår till min funktion som bitr. Chefsbarnmorska.

Sedan 1998 arbetar jag som barnmorska på förlossning/BB på Södertälje sjukhus. Jag har haft äran att få vara med när ett nytt liv föds och en kvinna blir mamma och en man bli pappa den största händelsen och omställningen i livet. Några av de barnen är nu stora och tränar själva på Friskis&Svettis Södertälje och det gläder mig. Hos oss på BB Södertälje föddes 1817 barn under 2016, vi arbetar i team, vi är nästan 90 fastanställda på förlossning/BB. Vår verksamhet växer och blir större med flera olika vårdformer.

Min stora drivkraft är att allt går att lösa på något sätt.

Mina främsta styrkor och förmågor som jag bidrar med i mina uppdrag:

 1. Förmedlar glädje under mina pass.
 2. Är rak och tydlig.
 3. Har tålamod, vågar vara ärlig, tar mig tid att lyssna in och stämma av

Fem snabba frågor till Chatarina:

 1. Vem är du som person, när du inte är på Friskis? En glad tjej som gärna hittar på något kul med min familj. Tittar väldigt lite på TV och funderar på att återuppta sång och dans om det går att få in i ett redan späckat schema med en son som spelar ishockey. Tidsoptimist så vi får se….
 1. Vad tränar du på Friskis? Vad är favoriten? Om medlemmarna ska söka upp dig, var på Friskis hittar de dig säkrast? Jag gillar cirkelgym, IW, Spin och jympa.
 1. Vad tycker Du är det bästa med Friskis Södertälje?Vårt varierade utbud av träningsformer och möjligheter till träning på dina villkor så som just du är.
 1. Vad är Dina ambitioner, utmaningar och förväntningar med styrelsearbetet inom Friskis Södertälje? Öka Vi-känslan bland våra funkisar. Ser fram emot att få göra en djupdykning i ekonomi, organisation och olika strategier.
 1. Friskis Södertälje 2020 – hur ser Din målbild ut? En större mångfald bland våra funktionärer och motionärer. Vi har ca 40 olika nationaliteter i vår stad. Blivit fler medlemmar, vi erbjuder träning som är hållbar.

 

Angelica Koponen, ledamot, 30 år
Roll på Friskis: Styrelseledamot & Stepledare.

Jobbar som projektekonom på MatLust, ett femårigt EU-projekt vars syfte är att stärka tillväxt och hållbarhet inom livsmedelsnäringen i Stockholmsregionen. MatLust är en del i satsningen på Södertälje Science Park och ägs av Destination Södertälje inom Södertälje kommun.

I mitt arbete ingår bland annat ekonomisk redovisning, rapportering och uppföljning samt arbete med projektets horisontella kriterier (jämställdhet, integration och miljö).

Min stora drivkraft är att förmå mig själv och andra att våga gå utanför bekvämlighetszonen.

Mina främsta styrkor och förmågor som jag bidrar med i mina uppdrag:

 1. Tar mig an uppgifter lugnt och metodiskt.
 2. Lägger märke till detaljer.
 3. Driver gärna på i ett högt tempo med tydlighet och lyhördhet.

Fem snabba frågor till Angelica:

 1. Vem är du som person, när du inte är på Friskis? En familjär person, spenderar mycket tid med min familj och vänner. Nu för tiden sitter jag ofta på golvet och pusslar med min brorsdotter. Åker mer än gärna till medelhavet för sol och bad.
 1. Vad tränar du på Friskis? Vad är favoriten? Om medlemmarna ska söka upp dig, var på Friskis hittar de dig säkrast? Favoriten, Step såklart! Annars är jag en ”periodare” i den mening att jag periodvis fastnar för en särskild träningsform. Just nu utmanar mig själv med att gå på HIT. Du hittar mig i lilla salen varje onsdag.
 1. Vad tycker Du är det bästa med Friskis Södertälje? Atmosfären, öppenheten och utbudet.
 1. Vad är Dina ambitioner, utmaningar och förväntningar med styrelsearbetet inom Friskis Södertälje? Genom kontinuerlig omvärldsanalys ge anställda och funktionärer förutsättningar att driva verksamheten framåt. Jag hoppas på att få se ett ökat medlemsantal, funktionärskår och utbud som kan bibehållas.
 1. Friskis Södertälje 2020 – hur ser Din målbild ut? Stark ekonomi och medlemsunderlag. Det självklara valet för både företag och motionärer. En till lokal på andra sidan stan!


Malin Ramström, suppleant, 42 år
Roll på Friskis: Step-ledare

Jobbar på Clarion Hotels, sedan 3 år, som Controller samt personalansvarig och ingår i ledningsgruppen.

Som controller har jag ansvaret för allting som rör ekonomi på hotellet såsom leverantörsreskontra, kundreskontra, lönehantering, resultatsammanställning Månad/Kvartal/Helår, skatte- och moms deklarationer, årsredovisning mm. En stor del av min tid arbetar jag med ekonomistyrning och prognosticering för att optimera hotellets lönsamhet. 

Innan dess jobbade jag som VD på Bommersvik Konferens i 7 år med fullt ansvar för Bommersvik AB. Jag ansvarade för det strategiska långsiktiga arbetet och den dagliga driften av personal, ekonomi, fastigheter och försäljning och marknad.

 

Min stora drivkraft är att få bidra med energi till de verksamheter jag är engagerad i och att få vara ett stöd i andra människors utveckling och stötta/coacha andra till att uppnå sina mål.

Mina främsta styrkor och förmågor som jag bidrar med i mina uppdrag:

 1.  Är bra på att se helheten utan att tappa detaljerna
 2. Lugn och trygg
 3. Bra på att lyssna

 

Fem snabba frågor till Malin:

 

 1. Vem är du som person, när du inte är på Friskis? Då umgås jag med min familj och skjutsar och är engagerad i mina döttrars aktiviteter som hockey, ridning och fotboll. Vi håller på hemma en hel del med att anlägga trädgård och att bygga en uteplats. Jag gillar även att hålla på i köket och provar gärna nya inspirerande recept.
 2. Vad tränar du på Friskis? Vad är favoriten? Om medlemmarna ska söka upp dig, var på Friskis hittar de dig säkrast? Oj – på många olika ställen. Jag är all-ätare när det gäller träning och går på spinning, IW, jympa, step och är ibland i gymmet.
 3. Vad tycker Du är det bästa med Friskis Södertälje? Det är så bra stämning på F&S Södertälje – jag känner mig verkligen hemma här. Jag tycker också att träningsutbudet är bra och att det alltid finns något att välja på och generösa öppettider!
 4. Vad är Dina ambitioner, utmaningar och förväntningar med styrelsearbetet inom Friskis Södertälje? Både ambition och utmaning är att komma in snabbt i arbetet och få insikt i hur verksamheten fungerar och hur det går för oss rent ekonomiskt. Jag förväntar mig intressanta diskussioner och en gemensam drivkraft att bevara det som är bra och fortsätta att utveckla F&S Södertälje.
 1. Friskis Södertälje 2020 – hur ser Din målbild ut? Vi är en verksamhet som alla längtar tillbaka till och finns på minst två olika ställen i Södertälje.

 

Patrik Lindahl, suppleant, 49 år
Roll på Friskis Södertälje: Cirkelgym ledare, Spinning ledare,

Jobbar som Teknisk Business CRM Dynamics konsult på Innofactor och gillar kundfokus och relationer till kunderna.

Innofactor är ett IT-konsultbolag vars affärsidé är att integrera och effektivisera arbetsprocesser och verksamhetssystem med tyngpunkt på molnlösningar.

Min stora drivkraft är sprida inspiration till andra med mig som ledare.

Mina främsta styrkor och förmågor som jag bidrar med i mina uppdrag:

 1. Jag jobbar mycket med IT och förstår det mesta med IT. Kan med min erfarenhet hjälpa till med inköp av IT och andra tekniska enheter, samt hjälpa till med Kundkontakter för de system som finns på F&S Södertälje.
 2. Driva och leda samt inspirera andra funktionärer och ledare.

Fem snabba frågor till Patrik:

 1. Vem är du som person, när du inte är på Friskis? Jag är en motionär som tränar på elitnivå för motionärer i Cykelklubben TeamCykelcenter Södertälje.  Ensamstående, varannan vecka far.  Är en glad man som gillar att träffa andra FS människor och umgås.
 1. Vad tränar du på Friskis? Vad är favoriten? Om medlemmarna ska söka upp dig, var på F & S hittar de dig säkrast? Jag tränar helst Spinning då cykling är det bästa jag vet. Alla former av spinning är guld. Gillar även styrketräning som tränar hela kroppen. Intervall flex, Cirkelgym ligger mig nära hjärtat med.
 2. Vad tycker Du är det bästa med Friskis Södertälje? Glädjen att få vara med och bidra med glädje och rörelsefrihet samt ge våra motionärer ett glatt mottagande och att de ska känna sig sedda och välkomna och fått ett skönt pass som de gillar och känner att de fick det de ville ha och vill komma tillbaka till igen.
 3. Vad är Dina ambitioner, utmaningar och förväntningar med styrelsearbetet inom Friskis Södertälje? Min ambition blir att se och lära, och hjälpa att styra samt bidra med att utveckla vår förening.
 1. Friskis Södertälje 2020 – hur ser Din målbild ut? Vi ska vara den ledande Friskvårds anläggning i hela Södertälje Kommun. Vi ska ligga stadigt över 6000 st medlemmar. Vi ska vara den anläggningen som är den modernaste i hela Södertälje Kommun

 

Stefan Yderström, suppleant, 49 år
Roll påFriskis: Motionär & Naprapat

Arbetar som naprapat på Fysiolabbet.

Naprapati betyder korrigera lidande och det är det vi gör när vi förebygger och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödorganen. Genom att behandla både muskler och leder uppnås bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Denna helhetssyn är själva kärnan i naprapatin. 

Naprapatens helhetstänkande och behandling ger patienten effektiv smärtlindring och ökad rörlighet, samtidigt som risken för att besvären återkommer minskar. Behandlingen möjliggör också en snabbare återgång till arbetslivet efter sjukskrivning, vilket gör naprapatin intressant även i ett samhällsekonomiskt perspektiv.

Min stora drivkraft är att: Alla Kan! Det går alltid att göra saker lite bättre.

Mina främsta styrkor och förmågor som jag bidrar med i mina uppdrag:

 

 1. Situations och individ anpassad träning och behandling.
 2. Prestigelös – gillar team arbete!
 3. Faktabaserar mina beslut.

Fem snabba frågor till Stefan:

 1. Vem är du som person, när du inte är på Friskis? Familjefar, fru och två barn 16 och 21 år, gillar att resa och att laga mat.
 2. Vad tränar du på Friskis? Vad är favoriten? Om medlemmarna ska söka upp dig, var på Friskis hittar de dig säkrast? Gillar bålträning och fria vikter, ni hittar mig med fria vikter eller hängande i ”buren”.
 3. Vad tycker Du är det bästa med Friskis Södertälje? Mötesplats för alla oavsett kön,ålder eller nationalitet. F&S Södertälje andas gemenskap.
 4. Vad är Dina ambitioner, utmaningar och förväntningar med styrelsearbetet inom Friskis Södertälje?Att få möjlighet att vara med och driva Friskis framåt och hjälpa till att uppnå våra mål.
 5. Friskis Södertälje 2020 – hur ser Din målbild ut? En anläggning som ligger i framkant vad gäller utrustning, kompetens och faciliteter.

 

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Vi har två tillfällen under veckan då vi har bemannad barnpassning.

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter