Kurs i Röris & Mini-Röris

Kursen vänder sig till skolor och pedagoger som ännu inte börjat använda verktyget Röris.


Fokus på det praktiska

Utbildningen till rörelseinspiratör, som du blir genom våra kurser,  är framför allt inriktad på det praktiska, men den innehåller ett teoretiskt pass. Vid flera tillfällen har till exempel Susanne Wolmesjö från Bosöns Idrottsfolkhögskola, specialist på pedagogik och motorik berättat om sin forskning kring rörelsens betydelse för inlärningen. Här finns flera kompetenta personer som gärna åker ut och pratar om något de brinner för: barn och rörelse.

– Vi försöker alltid få in en föreläsning om vad som händer i hjärnan när vi rör oss, berättar Jenny Kindströmer Månsson. Självklart går vi igenom programmet och träna på att leda varandra två och två men det mesta handlar om inspiration.

På med träningskläderna

När du väl kör Röris eller Mini-Röris i skolan/förskolan är en av poängerna att det är så enkelt att komma igång. Ingen behöver ju byta om till träningskläder. På utbildningen är det däremot skönt att vara ombytt, eftersom momenten repeteras och blir mycket längre än i ”verkligheten”.

Dagen börjar lite lugnt med en genomgång av tankarna bakom Röris alternativt Mini-Röris och med den teoretiska delen. Men efter kaffepausen ökar tempot och det är dags att dra på sig träningskläderna. Vi går igenom hela programmet, del för del. Vi visar och sedan testar du med annan deltagare. Sist får du tips på hur du får in Röris på ett naturligt sätt i skoldagen.

Våra kurser

Röris grundkurs, ca 4,5 timmar

Kursen vänder sig till skolor och pedagoger som ännu inte börjat använda verktyget Röris. För dig som är huvudlärare, ämneslärare, fritidspersonal eller annan skolpersonal på lågstadiet (åk f–3).

Röris grundkurs inleds med en föreläsning ”Rörelsens betydelse för inlärning” med Susanne Wolmesjö (om du går kursen på Friskis&Svettis Södertälje). Vid beställningskurs hålls föreläsningen av Frisksi&Svettis Södertäljes rörelseinpiratörer.

Efter föreläsningen fortsätter vi med den praktiska delen. Vi går noggrant igenom Röris 5 och övar på de olika delarna tillsammans. Ta med ombyteskläder till kursen, träningskläder eller t-shirt och mjuka byxor samt innejympaskor. Dessutom ingår det fika och lite smått & gott i pauserna.

Röris uppdatering, ca 2, 5 timmar

Kursen vänder sig till dig som redan har gått grundkursen i Röris men nu vill uppdatera dig på den nya Röris 5. På kursen går vi noggrant igenom Röris 5 och övar på de olika delarna tillsammans. Ta med ombyteskläder till kursen, träningskläder eller t-shirt och mjuka byxor samt innejympaskor. Dessutom ingår det fika och lite smått & gott i pauserna.

Mini-Röris inspiration, ca 4,5 timmar

Kursen vänder sig till dig som jobbar med barn i förskolan. Mini-Röris är ett lekfullt jympaprogram, riktat till barn mellan tre och sex år. Det är roligt och enkelt och kan genomföras både inomhus och utomhus. Barnen behöver inte byta om till träningskläder.

Kursen inleds med en föreläsning ”Rörelsens betydelse för inlärning” med Susanne Wolmesjö (om du går kursen på Friskis&Svettis Södertälje). Vid beställningskurs hålls föreläsningen av Frisksi&Svettis Södertäljes rörelseinpiratörer.

Efter föreläsningen fortsätter vi med den praktiska delen. Vi går noggrant igenom Mini-Röris 3 och övar på de olika delarna tillsammans. Ta med ombyteskläder till kursen, träningskläder eller t-shirt och mjuka byxor samt innejympaskor. Dessutom ingår det fika och lite smått & gott i pauserna.

Pris

I priset ingår varsitt paket med Röris 5 eller Mini-Röris 3 (beroende på vilken kurs man valt) bestående av musik-cd med instruktioner samt en plansch med illustrationer samt kursmaterial. Kursen faktureras i efterhand.

Pris/person Pris grupp
Röris grundkurs 795 kr Upp till 7 pers; 4 550 kr
Röris uppdatering 550 kr
Mini-Röris inspiration 550 kr

 

 

 

 

Kontakt

Har du frågor eller vill boka en kurs till din skola/förskola, kontakta johanna.selqvist@sodertalje.friskissvettis.se

Arg pojke på Mini-RörisMini-Röris tjejjMini-Röris

Spara

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Vi har två tillfällen under veckan då vi har bemannad barnpassning.

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter