Sidhuvud_roris-utbildning

Nu ska alla barn få vad de förtjänar

Äntligen! Nu är Röris 7 på gång & Mini-Röris 5 körs för fullt. Ta chansen att bli Röris-inspiratör, häng med på Friskis&Svettis utbildning under hösten 2017.


Här i Södertälje har hittills drygt 250 lärare, fritidspedagoger och annan personal deltagit i en utbildningsdag via Friskis&Svettis och fått del av verktyget. Tillsammans har de sett till att över 3500 barn i åldrarna 3-9 kört antingen Röris eller Mini-Röris. För att fysisk aktivitet ska vara en naturlig del av vardagen behövs lustfyllda och lättillgängliga lösningar. Både för barnen och de vuxna som ska leda/lära dem.

Vi vill inspirera barn med roliga rörelseprogram för att de aldrig ska sluta att röra sig, utan fortsätta på ett lustfyllt och prestationsbefriat sätt även som vuxna.

Barn får spring i benen och behöver få utlopp för sin energi. Eller så behöver de piggas upp. I båda  fallen jobbar barnen bättre och mer koncentrerat efter ett Röris-pass. Och de har roligt.

Mini-Röris 4Mini_Roris4_front

För barn och barnsliga
Mini-Röris 4 är lekfull jympa för barn mellan tre och sex år. Är du förskolelärare kan du leka och jympa med barnen på jobbet. Är du förälder, mormor, farfar eller äldre syskon kan du köra programmet hemma.

Släpp loss tillsammans
Mini-Röris 4 är enkelt och passar lika bra ute som inne. Grundprogrammet är uppdelat i fem delar: start, på golvet, uppe, varva ner och vila. Ett spöktema finns insprängt medan vi är på golvet. Delarna kan användas var för sig eller tillsammans. Hela programmet är cirka 20 minuter. Dansa loss tillsammans är ett kortare bonuspass med sköna rytmer, attityd och discokänsla. Inga träningskläder behövs.

Roris6_frontRöris 6

Tio år med Röris
Röris är Friskis&Svettis Jympa i skolan för barn mellan sex och nio år. År 2003 gav vi ut den första Röris-cd:n. När nu Röris 6 kommer har över 25 000 pedagoger i Sverige, Norge och Finland gått vår endagsutbildning och blivit rörelse-inspiratörer.

Ett grundprogram, två bonus
Här på Röris 6 finns ett pass på cirka 20 minuter med fullt ös och vila mot slutet. Utöver det finns två bonuspass. Hör & Gör utmanar och överraskar knopp och kropp med ljud kopplade till olika rörelser. Här tränas framförallt perceptionen. Best of Röris 1-5 är en skön mix av godingar från tidigare skivor med både fotbollsfest och hönsdans.

Överallt och när som helst­
Röris funkar både inne i klassrummet och ute, på gympan, på fritids och på idrotts-dagen. Med grundprogrammet får du önskad effekt både när överskottsenergin flödar över och när det behövs ny fart och bättre fokus i klassrummet.

Musiken och rörelserna får både barn och vuxna att gå igång. Och inget tyder på att behovet av rörelseglädje kommer att klinga av. Snarare verkar det vara en livslång investering att hjälpa människor att upptäcka den i tidig ålder. Ha så kul!

Röris & Mini-Röris – verktygen

Röris & Mini-Röris är Friskis&Svettis lustfyllda, lättillgängliga rörelseverktyg för barn i skola och förskola. Grunden till ett fysiskt aktivt och friskt liv läggs i unga år och Röris/Mini-Röris är därför en god investering i barns hälsa.

Röris & Mini-Röris är roligt för både barn och personal och vänder sig till pedagoger verksamma i åldrarna tre till tio år samt till föräldrar eller andra vuxna. Perfekt för dig som på ett enkelt och lustfyllt sätt vill få in mer rörelseglädje i skolan.

Bli rörelseinspiratör

Ta chansen att sprida rörelseglädje – bli Rörisinspiratör. Under kursen får du inspiration, kunskap och lär dig programmet. I kursen ingår utbildning med kvalificerade Röris-instruktörer, fika, affisch med rörelseschema och passet.

Nästa utbildningstillfälle:  Datum för hösten 2017 ej ännu bestämt
Välj på följande utbildningar:
Röris 7 – grundkurs 12.30-16.30 Kursen vänder sig till skolor och pedagoger som ännu inte börjat använda verktyget Röris. Kursen kostar 795 kr/person.
Röris 7 –uppdatering 14.30-16.30 Kursen vänder sig till dig som redan har gått grundkursen i Röris men som nu vill uppdatera dig på den nya Röris 6. Kursen kostar 550 kr/person.
Mini-Röris 5 –inspiration 12.30-16.30 Kursen vänder sig till dig som jobbar med barn i förskolan. Kursen kostar 795 kr/person.

miniroris4_004Anmälan

Görs till Johanna
Ange skola och namn på de personer ni anmäler, önskad kurs, faktureringsadress samt organisationsnummer.

Kurserna hålls på Friskis&Svettis Södertälje, Svalängsv 1, 151 38 Södertälje.

Beställ kursen

till din skola/förskola. Vill ni så kommer vi ut till er och kör kursen. Priset är detsamma, resekostnad tillkommer. Kontakta Johanna för förfrågan och bokning.

Övrigt

Ta med träningskläder och innejympaskor för en upplevelsebaserad, svettig & rörelseglad utbildning.

Frågor

De ställer du enklast till Johanna via mail, johanna.selqvist@sodertalje.friskissvettis.se

Välkommen med din fråga eller anmälan!

 

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Under dessa tider har vi bemannad barnpassning:

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  samt måndagar 09.00-11.00 fram till och med vecka 50.

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter