Grattis till ett bra beslut.

Välkommen till Friskis&Svettis Södertälje. Du har tagit första steget till att lägga till en god vana. Träning. Oavsett vilka löften du gett dig, vilka mål du satt upp för året så är just nu – rätt tillfälle för dig att börja träna. Lägg till en god vana, helt enkelt.


Var börjar jag?

Kom in till oss i receptionen och prata med oss. Vi guidar dig gärna. Vill du provträna en gång hos oss kostar det 125 kr (80 kr för ungdom). Spara kvittot så drar vi av den summan om du sedan bestämmer dig för att köpa ett träningskort hos oss, inom 7 dagar efter ditt prova-på tillfälle.

Våra kortpriser hittar du här >>

Vi erbjuder också en Börja Träna-kurs varje vår och höst, läs mer om den här >>

Hur börjar jag?

Vill du börja träna men vet inte riktigt hur en gör? Vi hjälper dig! Hos oss är det alltid bemannat, och vi schemalägger under terminsstarer (jan-feb/sep/okt) extra KOM IGÅNG i GYMMET-pass där du lär dig använda vår anläggning för din funktionella styrketräning.
Vi har också ett längre GYMINTRO, som ger alla 13-15-åringar behörighet att träna i vårt gym, men som är till för alla som vill få en trygg och grundlig genomgång av träning i gymmet. Ledarledda CIRKELGYM-pass där du får individuell styrke- & konditionsträning i grupp. CIRKELFYS-pass där du nöter teknik och tränar funktionellt helt utifrån dina egna förutsättningar.
Vi bemannar lite extra i gym & multihall med tillgängliga funkisar som kan köra MASKINGENOMGÅNG och guida och visa dig runt på anläggningen. På de flesta av våra ledarledda träningspass kan du vara nybörjare. Du kommer guidas genom passet och det är bara att hänga på. Ledarledda pass kör vi både i multihallen och i våra salar.
Botanisera i schemat och tajma in när det passar dig bäst att komma för att komma igång- vi finns här för dig!

 

Tips för dig som är ny på träning

Ett bra sätt att komma igång, och behålla motivationen, är att inte gå ut för hårt i början. Börja gärna med 1-2 träningstillfällen i veckan. Testa dig fram genom vårt utbud och hitta det du gillar bäst. Variera gärna din träning – det blir oftast roligast.

Hitta din nivå
Testa våra pass som heter Soft (Jympa Soft, Dans Soft, Flex Soft, Indoor Walking Soft ), Jympa Bas och IMT (inspiration med tränare) – kom i gång. I början av terminerna försöker vi schemalägga maskingenomgång för nya i gymmet, samt KOM IGÅNG i GYMMET-pass, håll utkik på schemasidan efter dem.

Våra tuffaste pass är HIT, Box och IntervallFlex. Innan du testar dem bör du känna dig trygg på ett jympa medel-, core-, cirkelfys-, indoor walking-, spinning- alt. cirkelgympass. HIT-passet kräver dessutom att du känner att du har god kroppskännedom och bra teknik.

Läs mer om våra gruppträningspass här >>

Fysisk aktivitet på recept

Har du fått recept från din läkare eller sjukgymnast på träning? Det kan du använda hos oss och vi hjälper dig att komma igång. Läs mer om fysisk aktivitet på recept här >>

Ny i multihallen/gymmet?

Vill du komma igång med din egen träning i multihallen så finns det flera bra sätt:

Gymintro
För dig som är ny eller känner dig lite ringrostig i multihalls- & gymträning och snabbt vill komma igång med enkel och effektiv träning. Gymintro börjar med en kort föreläsning om styrketräning och hur du kan lägga upp din träning. Tillsammans bekantar vi oss sedan med utvalda och anpassade övningar i multihallen. Upp till 10 personer. Kostnadsfritt för dig med giltigt träningskort. Inget träningskort? Då betalar du en Prova-på-biljett (125 kr/80 kr).

13-15 åringar Innan 13-15-åringen kan starta att träna på egen hand i multihallen skall de gå på Gymintro tillsammans med en förälder. Gymintro bokas då 13-15 åringen köper sitt träningskort (även detta med en förälder). Läs mer om Träning för unga här >>

Inspiration med tränare- IMT
 På IMT är ni en grupp om ca 6 personer där ni tillsammans provar nya övningar eller redskap, eller nya sätt att träna tillsammans med en instruktör. Efter IMT har du fått med dig kunskap och inspiration för att kunna träna vidare på egen hand. IMT finns med olika inriktningar och varieras under terminen för bästa inspirationsmöjlighet för dig som motionär.

IMT finns i fler olika inriktningar. Är du ny i gymmet, leta upp  IMT med inriktningen ”Kom igång”.

Cirkelgym
– gruppträning i multihallen
Cirkelgym är ett gruppträningspass där du tränar individuellt vid olika stationer / maskiner, under ledning av en instruktör. Fokus ligger på uthållig styrketräning med konditionsträning som en bonus. Cirkeln består av 14-20 övningar för hela kroppen. Träningen passar både för erfarna och oerfarna.

Läs mer om utbudet i multihallen här >>

Vad behöver jag ha med mig?

Sköna träningskläder
Ta med dig sköna träningskläder som du lätt kan röra dig i.

Skor för inomhusbruk
Det är viktigt att du byter dina utomhusskor mot skor som aldrig använts utomhus. Med över 6000 medlemmar behöver vi hjälpas åt att hålla grus, lera och slask ute från våra träningsytor. Ytterskor är inte tillåtna innanför vår skogräns.

Hänglås
I våra omklädningsrum har vi skåp där du kan låsa in din väska, dina träningskläder och även ytterjacka/skor. Dessvärre sker stölder hos oss – se därför till att låsa in alla dina tillhörigheter (även ytterskor). Väskor är inte tillåtna i våra träningsytor (pga stöldrisk men även skaderisken).

Dusch & bastu
I våra omklädningsrum finns både duschar och bastu, så ta gärna med dig ombyteskläder och handduk.

Tips!

 • Att träna med en kompis eller kollega är både roligt och hjälper dig att komma iväg till träningen.
 • Variera din träning. Det gör träningen roligare men du får också en mer allsidig träning vilket hjälper att hålla dig skadefri.
 • Läs om hur vi på Friskis&Svettis ser på träning >>

 

 

 

marginal_borja_trana

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Under dessa tider har vi bemannad barnpassning:

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  samt måndagar 09.00-11.00 fram till och med vecka 50.

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter