Klättervägg på Friskis


I ett hörn av den 2 400 kvm stora anläggningen i Södertälje Hamn har vi byggt en Boulderingvägg*. Med denna i vår multihall kan vi erbjuda ännu mer funktionell och lekfull träning för dig som medlem och blivande medlem. 

Väggen består av tre moduler som lutar i olika grader. Du kan klättra fritt och prova dig fram, och du kan välja att följa de leder (sk. problem) som finns utmärkta på väggen och som har olika svårighetsgrad. Du kan använda klätterväggen som uppvärmning innan annan träning, som utmaning för ditt träningspass för dagen eller för att träna rörlighet, smidighet och sinnesnärvaro. Klätterinspiratör Göran, som är verksam i Friskis Sundbyberg, pratar om klättring som en kombination av Yoga, Dans & Styrketräning, och Fredrik, en av våra klätterinspiratörer på Friskis Södertälje berättar i klippet nedan om bouldering
*

Utrustning
Du behöver inte ha någon särskild utrustning, du kan klättra i dina vanliga träningskläder och skor. Det finns särskilda klätterskor att köpa (och att hyra här) men om du inte vill behöva investera i det kan du välja ett par skor med hårdare sula när du kommer för att klättra. Klätterskor i storlek 33-46 finns att hyra och kostar 40 kr per klättertillfälle. Du lämnar även ditt träningskort som deponering under hyrtiden. Vi kommer också att sälja magnesium att använda till händerna för bättre grepp. Det är inget måste att använda varken klätterskor eller magnesium, det ger dock en säkrare och roligare klättring.

Vem får klättra?
Väggen är till för alla våra medlemmar med giltigt träningskort, och den är öppen för klättring under alla våra öppettider. Vissa tider är väggen bemannad eller bekvinnad, men du får klättra även när den är obemannad. All klättring sker under eget ansvar och på egen risk. Precis som på gymmet får du träna själv på väggen från 13 år efter att ha läst igenom säkerhetsregler och genomgått gymintro med vårdnadshavare. Från 16 år kan du klättrar du utan att ha gått gymintro. För barn under 13 år gäller:

 • 7-12 år klättrar tillsammans med vuxen. Klättrande barn ska vara medlem eller ha löst engångsbiljett.
 • En vuxen per klättrande barn ska vara med vid klättertillfället.
 • Barn under 7 år får klättra i vuxens sällskap fram t.o.m. 17.00 på vardagar och t.o.m 12.00 lördagar och söndagar. Barn ska vara medlem eller löst engångsbiljett.
 • Endast ett barn per modul åt gången.
 • Vuxen måste passa vid barnet och barnet får inte klättra högre än att den vuxne når.
 • En får inte springa vid klätterväggen eller i gymmet/multihallen,
 • Barn får av säkerhetsskäl inte vistas i övriga gymmet/multihallen.

Säkerhet

Du ska såklart ha läst igenom säkerhetsreglerna innan du ger dig upp på väggen. Säkerhetsreglerna finns att läsa/ladda ner här och förstås i lokalen invid klätterväggen och tillgängliga i receptionen. Särskilda säkerhetsregler för barn, se stycket ovan eller i bilagan.

Vad kostar det att klättra?
Klätterväggen ingår i alla våra träningskort som förutsätter medlemskap i föreningen. Självklart kan du köpa engångsbiljett eller klippkort innan du bestämmer dig för att bli medlem och köpa träningskort, se prislista här.

Kan en få hjälp att lära sig klättra?
Såklart! Vi har schemalagda pass som heter Inspiration Bouldering där du tillsammans med upp till 5 andra personer lär dig grunderna i att klättra och få idéer till hur du kan använda klättring i din träning. Kanske har du redan testat klättring men vill få lite mer hjälp? Oavsett nivån är passet något för dig som vill nå nya höjder.

Välkommen!

 

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Vi har två tillfällen under veckan då vi har bemannad barnpassning.

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter