Våra kurser


Vill du komma igång eller komma vidare? Gå en av våra kurser!

Junior – start 29 augusti


Roligt, fartfyllt och lekfullt för 7-12-åringar. Barnen tränar grundmotorik och utmanas i sin koordination, kondition och styrka med coola moves och härlig musik. Fokus på att röra sig och ha kul. Under kursens 15 gånger testar vi olika sätt att träna vår kondition, styrka, motorik och rörlighet med bl.a. redskap och i stationer.

NÄR Tisdagar kl.17.00 med start 29 augusti. De två första gångerna är kostnadsfria för möjlighet att prova-på.
ANTAL GÅNGER 15 gånger med avslut 5 december. Inget uppehåll för skollov, vi kör!
PRIS 375 kr + 200 kr i medlemskap
LEDARE Maria och Saga
FRÅGOR & ANMÄLAN För ev. frågor samt anmälan, maila till Johanna Vid anmälan, ange kursens namn, ditt namn, barnets/barnens namn, e-post, telefonnummer samt eventuellt medlemsnummer

Kurs i styrketräning – start 5 september


Styrketräningskursen är för dig som vill komma igång med styrketräning eller lära dig mer om att träna styrka. Du kanske har provat styrketräna på egen hand men saknar struktur och planering eller är du kanske helt ny på gymmet? Oavsett din bakgrund ger kursen möjlighet att prova våra grundrörelser med olika redskap, belastning och sätt att jobba.

Eftersom deltagarantalet är begränsat kommer du få individuell coachning i övningarna så du känner dig säker i tekniken. Du kommer även att få en stor övningsbank samt förslag på träningsprogram så du kan fortsätta att träna på egen hand efter kursen.

Se mer om kursinnehåll & upplägg här >>>

NÄR Tisdagar 17.30-19.00 med start 5 september
ANTAL GÅNGER 7
ANTAL PLATSER 12
PRIS 795 kr (+ ev. medlemsavgift 200kr)
KURSLEDARE Pontus Åström, Siw Persson och Aliaksandra Hyrunovich, Tränare
FRÅGOR & ANMÄLAN annika@sodertalje.friskissvettis.se OBS! Anmälan är bindande.

 

Börja Träna – start 10 september


Börja träna är kursen för dig som vill komma igång med regelbunden träning. Du får gärna vara ovan och otränad. Kanske har du inte tränat på ett tag, eller kanske aldrig tränat. Kanske vill du hitta andra träningsformer än det du kör idag. Det spelar ingen roll. På den här kursen är du välkommen precis som du är. Ålder, kön, intressen spelar inte heller någon roll. Ju spretigare grupp vi blir, desto roligare. Du deltar utifrån dina egna förutsättningar och behov. Kursen kommer ge dig inspiration, kunskap, kontinuitet och gemenskap. Läs mer om kursen här

NÄR Söndagar 11-12.30 med start 10 september. Första gången 11-13.30.
ANTAL GÅNGER 11
PRIS 795 kr, exkl medlemsavgift på 200 kr
KURSVÄRDAR Cia Julin, Pontus Åström och Cathrine Säll, tränare och ledare inom Friskis.
FRÅGOR & ANMÄLAN För ev. frågor samt anmälan, maila till Johanna Vid anmälan, ange kursens namn, ditt namn, e-post & telefonnummer. OBS! Anmälan är bindande.

Börja Springa – kurs för nybörjaren – påbörjad


Kursen som ger dig en chans att i roliga former komma igång med löpning och ta dig över de första trösklarna. Vi kör fyra tillfällen i juni och fyra tillfällen i augusti, och avslutar med att springa Telge Stadslopp i augusti. Under kursen får du tekniktips, bra träningstillfällen och massor av pepp från både löpledarna och de nya löpvännerna. Du får också ett bra träningsprogram med dig för dina egna fortsatta pass. Vi kommer springa från olika platser beroende på vilka moment vi har i passen, första uppsamlingen och passet startar dock från lokalen i Södertälje Hamn.

Small Group Utveckla din träning – avslutad


I Small Group ”utveckla din träning” vänder vi oss till dig som vill bli ännu starkare och vill bygga en stabil och funktionell kropp.

Under kursen skapar du tillsammans med en personlig tränare de bästa förutsättningarna för att utvecklas, bli starkare och bygga en mer funktionell och stabil kropp. Under sex träffar testar du i en liten grupp flera olika sätt att variera din träning så att den både blir rolig och effektiv. Du får hela tiden mycket feedback. Allt för att du ska kunna fortsätta att utvecklas i din träning. . Du får prova på olika redskap, fria vikter och spännande sätt att träna på. Passen anpassas för att du ska få ut så mycket som möjligt och inspireras till att fortsätta träna.

FÖR VEM  Träningen anpassas efter din kapacitet men en viss träningsvana rekommenderas
NÄR Torsdagar med start 9 mars. Övriga kursdatum 16, 23, 30 mars, 6 & 13 april
TID 16.00-17.15
PRIS 995 kr (+ medlemsavgift 200 kr/kalenderår om du inte redan är medlem)
MAX ANTAL DELTAGARE: 6
LEDARE Annika Husser, personlig tränare.
FRÅGOR & ANMÄLAN För ev. frågor samt anmälan, maila till Annika. Vid anmälan, ange kursens namn, ditt namn, ditt personnummer, e-post & telefonnummer. OBS! Anmälan är bindande.

Mer information om kursen här

Kettlebell – avslutad


Small Group Kettlebell är en kurs för dig som vill lära dig mer om kettlebellträning och slipa på din teknik. Vi vänder oss både till dig som är nybörjare och till dig som redan har testat. Instruktören peppar och coachar individuellt, samtidigt som du får en härlig gruppkänsla. I en grupp på max 6 deltagare träffas ni en timma en gång varannan vecka under 12 veckor. Efter kursen kommer du att ha en stor övningsbank för egen träning med kettlebells.

Hösten 2016 testar vi att köra två parallella kurser för att underlätta för dig som lever varannan-veckas-liv vare sig det är barn eller skiftarbete som gör det svårt att ha en fast tid varje vecka. Kusren ligger på tisdagar 18.30-19.30. Så välj jämn eller ojämn vecka för din kursstart så kör vi!

TRÄNARE Richard Lindkvist
PRIS 695 kr (+ ev. medlemsavgift à 200 kr)
KURSDATUM OJÄMN VECKA tisdag 27 sep, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december avslut.
KURSDATUM JÄMN VECKA tisdag 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december avslut.
FRÅGOR & ANMÄLAN För ev. frågor samt anmälan, maila till johanna.selqvist@sodertalje.friskissvettis.se 

Kurs i Mini-Röris


Röris och Mini-Röris har tagits fram av Friskis&Svettis för att hjälpa vuxna att få in rörelse som en naturlig och lättillgänglig del av barns vardag.

För att fysisk aktivitet ska vara en naturlig del av vardagen behövs lustfyllda och lättillgängliga lösningar. Både för barnen och de vuxna som ska leda och inspirera.

Friskis&Svettis har sedan 2003 utbildat lärare, fritidspersonal eller annan skolpersonal (årskursF-3) i rörelseverktyget Röris, i dag en 12-årig succé. Barnen tycker att det är kul och bra vilket lärarna bekräftar. Både lärarna själva och barnen blir piggare. Det är roligt att göra Röris tillsammans.

I dag har över 25 000 lågstadielärare och fritidspedagoger blivit rörelseinspiratörer genom någon av de drygt 100 Friskis&Svettis–föreningar som är med och sprider Röris i Sverige och Norge.

All information om kursen hittar du här>>

 • Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar17.0017.0010.00
  Sista inpassering19.1519.1512.15
  Stänger20.0020.0013.00
facebook twitter