Våra kurser & teman


Vill du komma igång eller komma vidare? Gå en av våra kurser!

Small Group gym tonår -Start 14 februari


I Small group gym tonår vänder vi oss till dig som är i de yngre tonåren, 13-16 år. Tillsammans med 1-2 instruktörer tränar vi i mindre grupp. Här få du bra förutsättningarna för att utvecklas och lära dig träna på gymmet. Du kommer att få feedback med tips till din utveckling och även lära dig lägga upp ett eget träningsprogram.

Utgångspunkten är allsidig träning och vi testar olika träningskvaliteter i gymmet. Vi fokuserar på grundrörelser, teknik och hållning. Passen anpassas för att du ska få ut så mycket som möjligt och känna dig trygg i att veta hur du ska fortsätta träna på egen hand. Du behöver inga förkunskaper.

När: Onsdagar kl. 16.30-17.45 med start den 14 februari
Antal gånger: 5
Max antal platser: 10
Minimum antal platser att kursen ska bli av: 5
Pris: 450kr (+ ev. medlemsavgift 200kr)
Kursledare: Tina Seger, tränare och Fredrik Mäenpää, tränare

Frågor och anmälan: annika@sodertalje.friskissvettis.se Anmälan är bindande

Kurs i styrketräning – start 23 januari


Styrketräningskursen är för dig som vill komma igång med styrketräning eller lära dig mer om att träna styrka. Du kanske har provat styrketräna på egen hand men saknar struktur och planering eller är du kanske helt ny på gymmet? Oavsett din bakgrund ger kursen möjlighet att prova våra grundrörelser med olika redskap, belastning och sätt att jobba.

Eftersom deltagarantalet är begränsat kommer du få individuell coachning i övningarna så du känner dig säker i tekniken. Du kommer även att få en stor övningsbank samt förslag på träningsprogram så du kan fortsätta att träna på egen hand efter kursen.

När Tisdagar 17:30-19:00 med start 23 januari
Antal gånger 7
Antal platser 12
Minimum antal platser att kursen ska bli av: 5
Pris 795 kr (+ ev. medlemsavgift 200kr)
Kursledare Pontus Åström, tränare och Siw Persson, tränare
Frågor & anmälan annika@sodertalje.friskissvettis.se OBS! Anmälan är bindande.

Se mer om kursinnehåll & upplägg här >>>

Börja Träna – start 28 januari


Börja träna är kursen för dig som vill komma igång med regelbunden träning. Du får gärna vara ovan och otränad. Kanske har du inte tränat på ett tag, eller kanske aldrig tränat. Kanske vill du hitta andra träningsformer än det du kör idag. Det spelar ingen roll. På den här kursen är du välkommen precis som du är. Ålder, kön, intressen spelar inte heller någon roll. Ju spretigare grupp vi blir, desto roligare. Du deltar utifrån dina egna förutsättningar och behov. Kursen kommer ge dig inspiration, kunskap, kontinuitet och gemenskap. Läs mer om kursen här

När Söndagar 11-12.30 med start 28 januari. Första gången 11-13.30.
Antal gånger 11
Pris 1 195 kr, exkl medlemsavgift på 200 kr
Kursvärdar Cia Julin, Pontus Åström och Cathrine Säll, tränare och ledare inom Friskis.
Frågor & anmälan För ev. frågor samt anmälan, maila till Johanna Vid anmälan, ange kursens namn, ditt namn, ditt personnummer, e-post & telefonnummer. OBS! Anmälan är bindande

TEMA: Löpstyrka och teknik – start 15 oktober


Vill du hålla igång din löpträning inomhus i höst och vinter? Då är ”tema löpstyrka och teknik” något för dig. Det blir en mix av styrkeövningar (fötter, vader, hamstrings, quadriceps, höfter, säte, bål och bröstrygg). Kraft- och kontrollövningar (explosivitet, spänst, stabilitet, koordination, balans och rörlighet) samt löpteknikövningar.

När Söndagar 10.00 med start 15 oktober.

Längdskidåkning – start 19 oktober


Siktar du på något av vinterns lopp i längdskidåkning? Eller behöver du slipa din teknik och veta hur du kan träna när det är barmark? Då är kursen längdskidåkning något för dig! Under kurstillfällen kommer vi att öva på rullskidor, skidgång, styrketräning, vallning och längdskidåkning på snö.

Antal gånger: 5
Max antal platser:
12
Minimum antal platser att kursen ska bli av:
5
Pris: 
695 kr (+ ev. medlemsavgift 200 kr)
Kursledare:
Annika Husser, personlig tränare, Jonas Alwin
Frågor och anmälan:
annika@sodertalje.friskissvettis.se

Se mer om kursinnehåll & upplägg här >>>

Kurs i Mini-Röris


Röris och Mini-Röris har tagits fram av Friskis&Svettis för att hjälpa vuxna att få in rörelse som en naturlig och lättillgänglig del av barns vardag.

För att fysisk aktivitet ska vara en naturlig del av vardagen behövs lustfyllda och lättillgängliga lösningar. Både för barnen och de vuxna som ska leda och inspirera.

Friskis&Svettis har sedan 2003 utbildat lärare, fritidspersonal eller annan skolpersonal (årskursF-3) i rörelseverktyget Röris, i dag en 12-årig succé. Barnen tycker att det är kul och bra vilket lärarna bekräftar. Både lärarna själva och barnen blir piggare. Det är roligt att göra Röris tillsammans.

I dag har över 25 000 lågstadielärare och fritidspedagoger blivit rörelseinspiratörer genom någon av de drygt 100 Friskis&Svettis–föreningar som är med och sprider Röris i Sverige och Norge.

All information om kursen hittar du här>>

 • Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Vi har två tillfällen under veckan då vi har bemannad barnpassning.

  Bemannad barnpassning:

  Torsdagar jämna veckor kl. 17.00 – 20.00
  Lördagar kl. 10.00 – 13.00

facebook twitter