Utbildning i Röris 6


Friskis&Svettis Södertälje bjuder in till en upplevelsebaserad utbildning i Röris för dig som jobbar med barn i åldrarna sex till tio år.

Friskis&Svettis har sedan 2003 utbildat lärare, fritidspersonal eller annan skolpersonal (årskursF-3) i rörelseverktyget Röris. Barnen tycker att det är kul och bra vilket lärarna bekräftar. Både lärarna själva och barnen blir piggare. Det är roligt att göra Röris tillsammans!

I dag har över 25 000 lågstadielärare och fritidspedagoger blivit rörelseinspiratörer genom någon av de drygt 100 Friskis&Svettis–föreningar som är med och sprider Röris!

 

Röris6

När och var

Friskis&Svettis Södertälje

Torsdagen 25 februari 12:45-16:30

Uppdatering på Röris 6 14:30-16:30

Priser

795kr per person. Vid anmälan av 7 personer från samma skola blir totalpriset 4350kr. I priset ingår ett paket med Röris 6, som innehåller CD, och affisch med instruktioner & kursmaterial.

Endast uppdatering på Röris 6-programmet kostar 550kr per person. Röris 6-paket ingår.

Anmälan

Anmälan sker till jenny@sodertalje.friskissvettis.se. Ange namn på alla deltagare, kontaktperson (e-post och telefonnummer), önskad kurs, fakturaadress, och organisationsnummer. Sista anmälningsdag 19 februari 2016.

Innehåll

 • Föreläsning: ”Rörelsens betydelse för inlärning” med Susanne Wollmesjö.
 • Noggrann genomgång utav Mini-Röris 5-programmet. Ta med ombyte!
 • Fika, smått & gott serveras i pausen.

Om Röris

Röris funkar i klassrummet, ute, på gympan, på fritids och på idrottsdagen. Med grundprogrammet får du önskad effekt både när överskottsenergin flödar över och när det behövs ny fart och bättre fokus i klassrummet.

Musiken och rörelserna får igång barnen och de vuxna direkt. Inget tyder på att behovet av rörelseglädje klingar av med stigande ålder. Snarare är det en investering med livslång återbäring att hjälpa människor att upptäcka rörelseglädjen i tidig ålder.

Inget ombyte

Målgruppen är 6-9 år (förskoleklass till åk 3). Röris bygger på samma grundkoncept som den klassiska Friskis&Svettis-jympan. Känslan i musiken inspirerar till rörelse och det är enkelt att hänga med direkt från början. Rörelserna är anpassade efter åldersgruppen och innehåller en del utmaningar för såväl yngre som äldre.

Utgångspunkten är vår egen barnträning. Våra tankar kring rörelse och tempo har vi anpassat för att fungera i ett klassrum. Programmets olika delar, som t ex pigg, stark eller snabb, kan användas var för sig eller tillsammans.

Varken barnen eller rörelseinspiratören (pedagogen) behöver byta om till träningskläder.

En hel del träning på köpet

Musiken är så klart viktig i Röris. Den ger känslan i grundpassets olika delar pigg, stark, snabb o s v. Rörelsevalet är lika viktigt. Enkelhet, variation och lekfullhet är självklara ingredienser för den som vill inspirera till rörelse, rörelse som faktiskt också har en funktion.

Röris ger träning av motorik, kroppsmedvetenhet och avslappning/avspänning. Träningskvaliteter som styrka, kondition, rörlighet, koordination och balans ryms också i passet. Dessutom ger aktivitet och motorisk träning bra förutsättningar för kognitiv utveckling och inlärning.

Senaste Röris

På Röris 6 finns ett pass på cirka 20 minuter med fullt ös och vila mot slutet. Utöver det finns två bonuspass. Hör & Gör utmanar och överraskar knopp och kropp med ljud kopplade till olika rörelser. Här tränas framförallt perceptionen.

Best of Röris 1-5 är en skön mix av godingar från tidigare skivor med både fotbollsfest och hönsdans.

Röriskortlek – NYHET

Som en utveckling av verktyget Röris innehåller nummer 6 en nyhet: Röriskortleken. Den kommer med i boxen och kan användas i klassrummet för fler rörelsepauser. På korten finns rörelser från programmen som kan användas på olika sätt.

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Under dessa tider har vi bemannad barnpassning:

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  samt måndagar 09.00-11.00 fram till och med vecka 50.

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter