Utbildning i Mini-Röris 5


Friskis&Svettis Södertälje bjuder in till en upplevelsebaserad utbildning i Mini-Röris för dig som jobbar med barn i förskolan.

Här kan du ta del av Rörispausen ”Pigg och långsam” som är en film på fyra minuter och som fungerar i klassrummet eller varsomhelst där det finns uppkoppling. Tjänsten är kostnadsfri med tillgänglig nedladdningsbar plansch och musik. Programmet består av en energifull första del som sedan övergår i en lugnare andra del med yogaövningar. Musiken är helt instrumental.

Mini-Röris är ett lekfullt jympaprogram riktat till barn i åldrarna tre till sex år. Det är roligt, enkelt, och kan utföras både inomhus och utomhus. Barnen behöver inte byta om till träningskläder för att kunna vara med. På utbildningen får du lära dig det alldeles nya programmet, Mini-Röris 5.

Jobbar du med lite äldre barn? Välj då Röris, jympaprogrammet för barn 6-10 år. Lika fullt med rörelseglädje! KLICKA HÄR!

Miniröros

När och var

Friskis&Svettis Södertälje

Torsdagen 25 februari 12:45-16:30

Uppdatering på Mini-Röris 5 14:30-16:30

Priser

795kr per person. Vid anmälan av 7 personer från samma skola blir totalpriset 4350kr. I priset ingår ett paket med Mini-Röris 5, som innehåller CD, och affisch med instruktioner & kursmaterial.

Endast uppdatering på Mini-Röris 5-programmet kostar 550kr per person. Mini-Röris 5-paket ingår.

Anmälan

Anmälan sker till jenny@sodertalje.friskissvettis.se. Ange namn på alla deltagare, kontaktperson (e-post och telefonnummer), önskad kurs, fakturaadress, och organisationsnummer. Sista anmälningsdag 19 februari 2016.

Innehåll

 • Föreläsning: ”Rörelsens betydelse för inlärning” med Susanne Wollmesjö.
 • Noggrann genomgång utav Mini-Röris 5-programmet. Ta med ombyte!
 • Fika, smått & gott serveras i pausen.

Om Mini-Röris

Mini-Röris ger på ett enkelt sätt möjlighet till rörelsepaus under dagen. Målgruppen är 3-6 år. Mini-Röris är enkelt och passar lika bra ute som inne. Är du förskolelärare kan du leka och jympa med barnen på jobbet. Är du förälder, mormor, farfar eller äldre syskon kan du köra programmet hemma.

Rörelserna är anpassade efter åldersgruppen med en del utmaningar för såväl de yngre som de äldre. Självklart kan även ännu yngre barn vara med efter sin förmåga. Det är bara för pedagogerna att anpassa rörelserna.

Vi har också sett att verktyget fungerar bra för barn med behov av särskilt stöd. Eftersom programmet finns i en version med endast musik är det fritt fram för pedagogerna att anpassa med längre sekvenser eller förenklat rörelseval.

Utgångspunkten är rörelseglädje till musik men med ambitionen att också ge motorisk och sensorisk grundträning för barnens utvecklingsbehov. Andra vinster med Mini-Röris är träning av kroppsmedvetenhet, samarbete och avslappning/avspänning.

Senaste Mini-Röris

Mini-Röris 5 är enkelt och passar lika bra ute som inne. Temat är tillsammans och vi rör oss i djungeln. Grundpasset är uppdelat i fem delar: start, på golvet, uppe, varva ner och vila. Delarna kan användas var för sig eller tillsammans. Hela programmet är cirka 20 minuter. Inga träningskläder behövs.

Förutom grundpasset innehåller Mini-Röris 5 två bonuspass:

Kompisyoga är ett cirka 13 minuters lekfullt yogapass som bjuder in till fokus och lugn. Med fokus på andning och närvaro ger passet plats för ett möte med både sig själv och kompisarna utan inslag av prestation

Hör & Gör utmanar och överraskar med ljud kopplade till olika rörelser. Här tränas framförallt uppmärksamhet och hörselsinnet.

Som ytterligare ett verktyg för att få in korta rörelsepauser under dagen finns en rörelsekortlek.

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Under dessa tider har vi bemannad barnpassning:

  Måndagar kl. 17.00 - 20.00
  Lördagar kl. 09:45 - 12:45

  samt måndagar 09.00-11.00 fram till och med vecka 50.

  På övriga tider är du som förälder välkommen att låta dina barn leka i vårt barnrum i direkt anslutning till lilla och stora hallen samt multihallen/gymmet, men då på eget ansvar.

facebook twitter