Vi söker verksamhetschef


Under hösten avslutar verksamhetschef Anne sitt uppdrag i Friskis&Svettis Södertälje och dess helägda dotterbolag Weda Motion AB. Vi söker nu rätt person att ta över uppgiften att utveckla verksamheten och att stärka Friskis Södertäljes position på träningsmarknaden.

Om Friskis&Svettis Södertälje

Södertäljeföreningen har på ett fantastiskt sätt utvecklats från 1985 års start i skolsalar till dagens 2 400 kvm stora och välfungerande träningsanläggning där möjligheterna till inspirerande och varierad träning ligger i fokus. Med våra ideella drivkrafter och konkurrenskraftiga lokal har vi stor potential till fortsatt tillväxt och utveckling även nu när träningsmarknadens aktörer har expanderat i antal samtidigt som nya skatteregler ställer nya krav på hela Friskisrörelsen.

Om tjänsten

Versksamhetschefen, som också är VD i bolaget, leder teamet på sju anställda medarbetare och 170 ideella funktionärer. I tjänsten ligger övergripande funktions-, personal-, och ekonomiansvar. VD deltar på styrelsemöten som adjungerad och föredragande. Styrelsens roll är att agera strategiskt framåtriktat och VD driver tillsammans med personal och funktionärer föreningen operativt.
I tjänsten ingår att upprätta relationer och samarbete med företag, skolor, andra föreningar samt andra samhällsorgan, vilket kräver att du gillar att se andra och att synas. Att du redan nu ingår i olika nätverk är en fördel.
Eftersom en stor del av Friskis verksamhet bygger på ideella krafters engagemang, vilket också är föreningens viktigaste tillgång, sker möten och konferenser ofta på kvällar och helger vilket ställer krav på flexibilitet.

Om dig

Du har en affärsmässig drivkraft och erfarenhet, kan se utvecklingsmöjligheter och står helhjärtat bakom Friskis&Svettis värdegrund. Du har en vilja att utveckla föreningen för framtiden och även en idé om hur det bör göras. Du har ett coachande ledarskap och kan leda ett självgående och ansvarstagande team. Du är prestigelös och har lätt för att skapa relationer med andra. Du är van att agera inför såväl små grupper som större. Då majoriteten av Friskis&Svettis krafter är ideella, krävs stor lyhördhet av dig som person i syfte att behålla det frivilliga engagemanget.

Din erfarenhet

Du har dokumenterad ledarskapserfarenhet och gillar att inspirera och utveckla medarbetare både som individer och i grupp. Personalansvar, projektledning, ekonomi- och budgetansvar är något du har kunskap och erfarenhet av. Du gillar träning i olika former, men du har även andra intressen och följer den aktuella samhällsdebatten. Det är en fördel om du har erfarenhet som medlem/funktionär i Friskis&Svettis.

Välkommen att skicka ansökan och ett personligt brev där du berättar om dina tidigare erfarenheter och vad som gör dig lämpad uppdraget. Bifoga CV, men inga betygskopior, till styrelsens ordförande Lennart Karlsson

Friskis&Svettis Södertälje har kollektivavtal under arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen.

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 2016-09-20. Urval sker löpande.

Har du frågor går det bra att ringa Lennart Karlsson 070-490 85 38 eller Anders Jonsson 070-553 50 50

Här kan du ladda ner annonsen som PDF

vcannonsbild3

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Vi har två tillfällen under veckan då vi har bemannad barnpassning.

  Nu har barnpassningen sommaruppehåll, de bemannade passen är tillbaka 1 september.

  Ditt barn är självklart välkommen till barnrummet under hela sommaren, med dig som förälder som ansvarig.

facebook twitter