Funkis – Världens viktigaste uppdrag!

Friskis&Svettis finns tack vare ideellt engagerade ledare, tränare och värdar. Välkommen med din ansökan om du älskar att inspirera människor och vill göra skillnad på riktigt.


Vill du utvecklas som person och inspirera andra till sund träning? Vår idé om den lustfyllda träningen omfattar hela besöket på Friskis&Svettis. Vi eftersträvar inte bara klanderfri service utan verkliga möten. Att mötas är lika viktigt som att träna.

Tillsammans med alla funktionärer förverkligar du Friskis&Svettis idé om lustfylld träning för alla. I gengäld får du gemenskap, inspiration och utbildning, fri träning och en rolig och utvecklande fritid. Du måste inte veta exakt vad du vill göra, men fundera på varför du vill engagera dig.

Funktionärsroller hos Friskis&Svettis Södertälje

Hos Friskis&Svettis Södertälje har vi flera roller du som blivande funktionär kan välja mellan. De fyra vanligaste är:

receptionsvärd

Som värd på Friskis&Svettis är du ofta det första ansiktet motionären möter. Du har ett genuint intresse för människor och möten mellan människor. Du får folk att känna sig välkomna och trivas. Du skapar atmosfären och ramar in besöket på Friskis&Svettis. Du ser varje medlem, har personlig utstrålning, en positiv attityd och förmåga att ta egna initiativ och kavla upp ärmarna när det behövs.

Barnvärdar

Som barnvärd är du ansvarig i barnrummet under vår bemannade barnpassningar. Som barnvärd gillar du självklart barn. Du bjuder på dig själv och skapar trivsel. Du har tålamod, pyssliga fingrar och är en varm person. Du får barnen att le och föräldrarna att känna sig trygga.

Vi kommer att begära in utdrag från straffregistret från samtliga som rekryteras till uppdrag inom vår barnverksamhet.

Gruppträningsledare

Som ledare inspirerar du medlemmarna till lustfylld träning genom att leda gruppträningspass. Det viktigaste är att du brinner för att få människor i rörelse. Resten tittar vi på under uttagningarna. Som ledare gör du ditt eget träningspass utifrån Friskis givna ramar. Detta får du förstås lära dig under utbildningen.

Tränare i multihall

Som tränare inspirerar du medlemmarna till lustfylld träning i gymmet. Du genomför instruktioner och finns till hands i gymmet för den som har frågor eller behöver hjälp med en övning. Du bidrar till en schyst stämning och kultur i gymmet.

Övriga funktionärsuppdrag vi har är:

Styrelse, valberedning, vaktmästare, lokalgrupp och It.

Att vara funkis

Gemensamt för alla funkisuppdrag är att det är ett ideellt engagemang och alltså ingen anställning. Du har tiden, engagemanget och lusten, och ett inspirerande värdskap/ledarskap. Vi ser helst att du vart medlem hos oss i 6 månader, känner till och gillar vår träning och delar våra värderingar.

Informationsmöte

Är du redo att ta steget? Första steget är att komma på en informationsträff. På infomötet får du veta allt om vad funkisuppdraget innebär. Och förstås får du möjlighet att ställa alla frågor du ev. har. Efter det känner du efter i magen hur det känns. Sen är det bara att hänga på rekryteringsprocessens olika steg. Informationsmötet hålls regelbundet under året, håll koll på hemsidan och i lokalen för närmare information när nästa möte är.

Du kan också skicka en intressaanmälan till Towa. Se till att du får med: Namn, Personnummer, telefonnummer, Vad för funktionär du vill bli, vill du bli ledare -skriv då också vilken typ av träning du vill leda.

>> Allt om rekryteringen hittar du här!

Här berättar Noor om hur kul det är att vara receptionsvärd på Friskis

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 • Ordinarie Öppettider

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.0006.0006.0006.0006.0008.3008.30
  Sista inpassering20.4520.4520.4520.4519.1517.1519.45
  Stänger21.3021.3021.3021.3020.0018.0020.30
 • Barnpassning

  Välkommen att lämna dina barn hos oss på vår barnpassning, när du tränar. Vi har två tillfällen under veckan då vi har bemannad barnpassning.

  Nu har barnpassningen sommaruppehåll, de bemannade passen är tillbaka 1 september.

  Ditt barn är självklart välkommen till barnrummet under hela sommaren, med dig som förälder som ansvarig.

facebook twitter